Kayıt

Soru sormak, soru yanıtlamak ve diğer kullanıcılarla iletişime geçmek için Bi Sorum Var platformuna kaydolun.

Giriş

Soru sormak, soru yanıtlamak ve diğer kullanıcılarla iletişime geçmek için BiSorumVar platformuna giriş yapın.

Parola Sıfırla

Parolanızı sıfırlamak için size gönderilen linke tıklayın. Lütfen e-postanızın gelen kutusu, spam, junk vb. klasörlerini kontrol ettiğinizden emin olun.


Lütfen bu soruyu neden şikayet ettiğinizi kısaca açıklayın.

Lütfen bu yanıtı neden şikayet ettiğinizi kısaca açıklayın.

Lütfen bu kullanıcıyı neden şikayet ettiğinizi kısaca açıklayın.

Öğrenciyi Kopyadan Uzaklaştırma

Öğrencilerin kopya yapma eğilimini azaltmak için birkaç etkili strateji bulunmaktadır. İlk olarak, öğretmenlerin açık iletişim kurması önemlidir. Öğrencilere, öğrenme sürecinde karşılaştıkları zorlukları ifade etmeleri ve yardım istemeleri konusunda cesaret verilmelidir. Aynı zamanda, sınav ve ödevlerde öğrencilerin yaratıcı düşünmelerini teşvik eden soruların kullanılması da önemlidir.

 

İkinci olarak, öğrencilere bireysel geribildirim sağlamak ve onları sürekli olarak izlemek kopya yapma isteğini azaltabilir. Her öğrencinin güçlü ve zayıf yönlerini anlamak, kişiselleştirilmiş öğrenme deneyimleri sunmayı mümkün kılar.

 

Ayrıca, etkili öğrenci değerlendirme yöntemleriyle çeşitlilik sağlamak önemlidir. Sadece klasik sınavlara değil, proje tabanlı ödevlere, sunumlara ve grup çalışmalarına da ağırlık vermek öğrencilerin çeşitli becerilerini geliştirmelerine yardımcı olabilir.

 

Son olarak, etik değerlere vurgu yapmak kopya yapma eğilimini azaltabilir. Öğrencilere dürüstlüğün, öğrenme sürecinde daha değerli olduğu ve kopyanın uzun vadede kişisel gelişimi olumsuz etkilediği bilinci aşılanmalıdır.

İlginizi Çekebilecek Yazılar

ATATÜRK VE EĞİTİM

Yorum Yap

Yorum yapmak için oturum açmalısınız.