Kayıt

Soru sormak, soru yanıtlamak ve diğer kullanıcılarla iletişime geçmek için Bi Sorum Var platformuna kaydolun.

Giriş

Soru sormak, soru yanıtlamak ve diğer kullanıcılarla iletişime geçmek için BiSorumVar platformuna giriş yapın.

Parola Sıfırla

Parolanızı sıfırlamak için size gönderilen linke tıklayın. Lütfen e-postanızın gelen kutusu, spam, junk vb. klasörlerini kontrol ettiğinizden emin olun.


Lütfen bu soruyu neden şikayet ettiğinizi kısaca açıklayın.

Lütfen bu yanıtı neden şikayet ettiğinizi kısaca açıklayın.

Lütfen bu kullanıcıyı neden şikayet ettiğinizi kısaca açıklayın.

Çernobil Faciası

Çernobil Faciası, 26 Nisan 1986 tarihinde Sovyetler Birliği’ne bağlı Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti’nin Pripyat şehri yakınlarındaki Çernobil Nükleer Santrali’nin 4 numaralı reaktöründe gerçekleşen nükleer kazadır.

Kaza, 4 numaralı reaktörün güvenlik sistemlerinin devre dışı bırakıldığı bir deney sırasında meydana geldi. Deney sırasında, reaktörün gücünün düşürülmesi ve ardından tekrar yükseltilmesi planlanıyordu. Ancak, deney sırasında reaktörün gücü beklenenden daha hızlı yükseldi ve kontrolden çıktı. Reaktörün çekirdeği aşırı ısınmaya başladı ve sonunda patladı.

Patlama sonucu, reaktörün içinde bulunan radyoaktif maddeler atmosfere yayıldı. Radyoaktif madde bulutu, Avrupa’nın büyük bir bölümünü kapladı. Kazadan etkilenen ülkeler arasında Rusya, Ukrayna, Belarus, Polonya, İsveç, Finlandiya, Norveç, Almanya, Çekoslovakya, Macaristan ve Romanya yer aldı. Kaza, ilk anda santralde görevli 31 kişinin ölümüne neden oldu. Ancak, kazanın asıl yıkıcı etkileri daha sonra ortaya çıktı. Çernobil Faciası, çevreye ve insan sağlığına büyük zarar verdi.

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

Yorum yapmak için oturum açmalısınız.

1 Yorum

  1. Motivasyon

    Hayatta başarılı olmak isteyen herkesin karşılaştığı en büyük zorluklardan biri motivasyonu kaybetmemektir. Hedeflerimize ulaşmak için çaba sarf ederken, bazen karşımıza çıkan zorluklar ve engeller bizi pes ettirebilir. Bu durumda, motivasyonumuzu korumak ve hedeflerimize ulaşmak için çabalamaya devam etmek önemlidir.Hedeflerimizi net bir şekilde belirlemek, hedeflerimize ulaşmak için bir plan yapmak, başkalarından destek almak gibi şeyler motivasyonunuzu korumaya yardımcı olabilir.Motivasyon, bir anda gelen ve uzun süre devam eden bir şey değildir. Motivasyonumuzu korumak için sürekli çaba sarf etmeliyiz.